SUPPORTERS

Sunday, 13 January 2013

time rajin aku :)

Assalamualaikum ..

Dalam hidup ni , kita tak boleh selalu tertekan , sebab kalau kita tertekan , hidup kita akan jadi tak tentu arah or kelam kelibut .. fulamakk ! mak ai ! awal awal entry aku dah buat ayat ayat menyampah lagi mintak gigi kat diri aku sendiri . haha .
Hari sabtu . yeahh ! masa berlalu dengan pantas . Bukan fikir nak final ke apa , tapi opening booth untuk usrah . Junior Apprentices (JA) .

Actually my beloved college which is IIC , mewajibkan setiap student untuk ambik 4 jenis Usrah 'Am I A Good Muslim - Professional Muslim - 3V - Junior Apprentices' . Kalau tak ambik , tak bolehla graduate la jawabnya .. So , sem ni , aku ambik usrah JA .. motif JA ni lebih kurang macam nak expose diri kita dalam bidang business la .. Each group ada 10 members and every group kena buka booth - jual la apa yg ampa nak jual - *nama pun buka booth kan , buka buka gelanggang*

Dipendekkan cerita , group aku decide nak buat konsep UNNIE GARDEN STYLE *amacam ?? gempak kan ?* Dan atas persetujuan ramai , aku kena masak spagetti .. haha .. bunyi macam lawak kan bila aku kena masak something yang aku tak pernah try .. ?? wakaka .. tapi , itu cabaran namanya :) i don't care it .

So , hari ni aku pun dengan penuh rajin lagi bersemangat turun ke dapur bersama orang gaji yang paling setia dan berwibawa , si ketot k.aten bagi memulakan projek masak memasak ! perhh .. macam first time masuk dapoq. ketung ! ketang ! ketung ! ketang ! aku punya pulon dok ketok pisau nak bukan tin mushroom . almaklumlah , pembuka tin takdak . tak mampu lah katakan :P k.aten pun apalagi ?? teros amik tin mushroom tu , dia bukak sendiri . maybe dia kesian kot tengok majikan dia dalam kesusahan . acecee .. sweet like dragonfly la k.aten ni .. heheh :D

Sambil dok sedia bahan semua , aku dok call my GulaHati .. sapa lagi kalau bukan umi aku ? hehe . Tanya dia la berapa kuantiti nak kena boh , nak potong cemana , and so on .. tak perlu la kot kan ampa nak taw semua .. Time aku dok masak tu , aku merayu sangat jangan la ampa mai tengok keadaan aku yang tengah selekeh lagi comot tu . Memang terabai ! Serius tak tipu >.< Kalah Khatijah Tan time mula mula dia masuk dunia seni .. Kamal Adli pun boleh reject aku taw . terkejut and tak tahan punya pasai . Hahah .. punya nak habaq betapa belemoihnya aku time tu kan .. :P

But , hasilnya , serius sedap .. Tenkiu so much to my beloved sister *i call her 'ayang'* sebab sudi share resipi ni dengan aku . Actually , aku lebih prefer makan spagetti mushroom (putih) daripada spagetti prego (merah) sebab aku kurang berminat dengan makanan yang masam masam ni .
and jeng jeng jeng ! inilah dia spagetti yang aku agung agungkan tadi tu .. tadaaa !!


Thanks a lot jugak buat housemates aku yang sudi makan my first try spagetti ni . Habis ! :) mintak2 laku la kan time jual nanti .. aminn :)

Ruangan sejenak = Kepada IIC's students , jangan lupa singgah ke gerai kami taw .. Ada macam macam yang kami jual . Kek batik , jeruk , aiskrim malaysia , donut and of coz my speacial spagetti ! :) dan ingat , sejumlah daripada wang anda akan disalurkan kepada saudara saudara kita di GAZA :)

2 comments:

  1. memang sedap jibab masak, nanti buat lagi tawwwww...!!!

    ReplyDelete